De ce să (re) descoperi Fringe?

Excelentul serial Fringe, un serial SF, co-creat de catre J.J. Abrams, este un serial excelent care merita sa fie descoperit sau redescoperit. Are cele mai interesante anchete care i-au permis sa se impuna drept un demn mostenitor pentru X-Files.

Un X-Files al timpurilor moderne. De la aparitia sa, serialul Fringe a tot fost comparat cu X-Files. Cele doua povesti seamana foarte mult. Sectia Fringe este un departament secret al FBI care ancheteaza fenomene paranormale din ce in ce mai numeroase.

La fel ca si Mulder si Scully pe vremea lor, agentii Dunham si Bishop se vor confrunta cu cele mai stranii fenomene. Vor gasi aici transumani, teleportari, portaluri inspre o alta lume, calatorii in timp…

Dar, Fringe reuseste in timp sa aiba personalitatea sa proprie datorita celei mai captivante intrigi de-a lungul celor cinci sezoane. Dar si datorita celei mai puternici legaturi care uneste personajele.

Pentru a intelege ceea ce se intampla, agentul special Olivia Dunham face apel la Walter Bishop, un savant mai nebun, demn de Rick si Morty pe care trebuie sa il scoata din azil.

Penru asta, trebuie sa il convinga pe fiul sau sa ii devina tutore legal. Si sa li se alature pentru cele mai interesante anchete. Daca lucrurile nu par in legatura la inceput, o legatura apare, totusi, de-a lungul episoadelor. Toate evenimentele care survin, sunt in legatura cu Massive Dynamic, o firma fondata alatdata de catre William Bell, un fost partener de laborator al lui Walter Bishop. Dar iesit din azil, Walter nu isi amineste deloc de ce s-a intamplat. Si totusi, trecutul sau ascunde o multime de secrete care ar putea schimba lumea.

Olivia Dunham este interpretata de catre Anna Torv, vazuta si in excelentul Mindhunter. Peter Bishop este interpretat de catre Joshua Jackson, adica Pacey din Dawson. Iar Walter Bishop a devenit cunoscut la nivel mondial datorita rolului sau de tata nebun din Lord of the Rings.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *