Descoperă Serres, Grecia – este frumos acolo

Serres este un oraş celebru pentru preparatele sale tradiţionale, localnicii săi primitori şi zâmbitori. Serres este un oraş grecesc din regiunea Macedonia centrală. Este un oraş cu 70.000 de locuitori din care 7000 studenţi. Plimbându-te pe străzile oraşului, printre reşedinţele somptuoase cu mai multe etaje poţi admira case în stil neo-clasic, trei moschee vechi superbe şi biserici unice. Un oraş redevenit grecesc în urmă cu 100 de ani.

Ermou, o stradă mare, pavată adăposteşte o mulţime de magazine simpatice. În piaţa Libertăţii (Eleftheria) vei găsi bedesten, fosta piaţă acoperită în care turiştii pot găsi ţesături şi diferite obiecte de artizanat. Muzeul Arheologic din Serres reprezintă o superbă clădire otomană care adăposteşte numeroase comori din Grecia Antică.

Bazilica Sf. Teodor este unul din cele mai importante monumente religioase din oraş. În realitate, bazilica este fosta metropolă din Serres. Încă se pot admira urmele bazilicii paleocreştine însă, din păcate, mozaicurile şi picturile murale din epoca împăraţilor bizantini nu se mai pot vedea.

Serres adăpostea pe vremuri mai multe minarete şi moschee. Aproape toate au fost distruse. Azi se mai pot admira moscheea Zincirli, datând din secolul 16 transformată în centru cultural. Moscheea Mustafa Bey, ridicată în anul 1519 se află într-o stare destul de proastă. Cea mai impresionantă moschee din Serres este Mehmet Bey construită după sosirea turcilor în regiune, în secolul 15. A fost cea mai importantă moschee la acea vreme dar şi cea mai frumoasă, cu o arhitectură impresionantă.

Lacul Kerkini este un lac cu floră şi faună bogate ce trebuie neapărat vizitat. Cartierul Ai Yanni este un cartier drăguţ ce adăposteşte o mulţime de taverne şi un lac mic situat în valea Ayion Anaryion. Aici turiştii îşi pot da seama mai bine de frumuseţea naturală a oraşului. Locuitorii au obiceiul să vină aici în week-end pentru a se relaxa şi de a profita de natura sublimă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?