Nu îmi place laptele. Cu ce îl pot înlocui?

Unii dintre noi sunt intoleranţi la lactoză, alţii sunt de părere că laptele de vacă nu este sănătos, dar tu nu îl preferi pur şi simplu. Nu îi apreciezi gustul deloc iar savoarea sa nu te atrage deloc, chiar îţi poate provoca greaţă.

Dar dacă nu vrei să te confrunţi cu o carenţă de calciu din cauza unei absenţe totale a laptelui din alimentaţie, dacă vrei să prepari unele feluri de mâncare care au nevoie de lapte sau dacă vrei să consumi altceva, nu doar un simplu pahar cu lapte, îţi venim în ajutor cu nişte sfaturi.

Laptele vegetal. Se poate savura pur şi simplu sau se pot folosi în prăjituri de tot felul. Este cea mai bună alternativă la laptele de vacă. Consumă deci lapte de migdale, de soia, de orez, de cocos… sunt varietăţi de lapte vegetal care vin cu un plus de proteine şi cu un gust interesant pentru preparatele tale.

Laptele de capră sau de oaie. Pe piaţă nu există doar lapte de vacă, chiar dacă acesta este cel mai popular. Laptele de capră sau cel de oaie se digeră mult mai uşor, nu este atât de gras şi nu conţine zahăr. Sunt deci două alternative ideale la laptele de vacă. Gustul lor te va surprinde cu siguranţă, mai ales dacă vei încerca să le aromatizezi.

Iaurtul mai lichid. Dacă nu îţi place laptele, dar îţi plac produsele pe bază de lapte, poţi consuma în locul său iaurturile de băut. Sunt aromatizate, mai uşor de digerat, datorită procesului de fermentaţie şi nu au un gust atât de puternic de lapte. Este ideal alături de un bol de cereale şi poate chiar înlocui laptele din unele reţete.

Un pahar cu lapte mai poate fi înlocuit de o băutură mixtă. Un amestec de fructe plus lapte este cea mai bună idee. Fructele tale preferate pot masca foarte bine gustul laptelui şi sunt pline de vitamine.

Un comentariu la „Nu îmi place laptele. Cu ce îl pot înlocui?

  1. Fast and Furious 7 watch series tv

    Nota: 9/10 ( chiar mi-a placut foarte mult. )

    Parere personala: Filmul in sine este super. Are mici scapari de SF unde si un copil de 8 ani si-ar da seama ca nu poti face aia in realitate,mai ales acolo unde actorul Hobbs sare cu ambulanta in fata la acea drona care o urmarea pe acea hackerita,iar apoi iese din ambulanta si n-are nimic .

    Va recomand sa va uitati din toata inima.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?