Sibiu – destinație turistică atractivă

Fara doar si poate unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei este Sibiul, un loc incarcat de istorie si plin de obiective turistice.

Situat in zona Transilvaniei, asezarea a devenit in ultimii ani un important centru cultural, aici fiind locul unde se organizeaza numeroase festivaluri. Aerul medieval al centrului istoric este cel care ii ajuta pe turisti sa se intoarca in trecut si sa rememoreze perioada de glorie.

Din punct de vedere al atractiilor turistice, orasul Sibiu ofera vizitatorilor o multime de variante. Reprezentantii orasului ii sfatuiesc pe cei dornici sa cunoasca istoria asezarii sa isi ia niste incaltari comode si sa porneasca la pas prin piata Unirii. Privelistea oferita este de-a dreptul spectaculoasa datorita altitudinii de peste 400 metri.

Casa Calfelor este singura de genul acesta din Romania asa ca nu trebuie ratata. Aceasta gazduiesti numerosi mestesugari care pornesc intr-o calatorie initiatica.

Calfele trebuie sa se initieze in aurit, dulgherit sau lucratul in piatra astfel incat sa devina unii dintre cei mai buni mestesugari. Turistii au sansa sa participe la festivalul calfelor si sa ii vada pe mestesugari imbracati in costume traditionale aducand un omagiu nationalitatii lor.

Piata Mare este un loc ce nu trebuie ocolit mai ales in timpul sarbatorilor de iarna atunci cand acolo se organizeaza Targul de Craciun. Un astfel de eveniment atrage anual sute de turisti din toate colturile tarii care vor sa intre in spiritul sarbatorilor si sa se bucure de toate bunatatile pregatite cu mare drag de catre organizatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *